Supa crema de sfecla rosie

Este o supa de toamna-iarna, colorata si aromata.

Ingrediente:

1 ceapa mare
250-500 g cartofi
1 kg sfecla rosie
unt
2 foi de dafin
apa
sare
piper
vegeta
maghiran uscat
smantana
ghimbir proaspat
3 linguri de otet balsamic

Preparare:

Untul se pune la topit, se caleste ceapa tocata marunt. Sfecla rosie si cartofii se decojesc, se spala, se taie cuburi si se calesc in unt. Se adauga foile de dafin, apa, sare, piper, vegeta si maghiranul. Se lasa la fiert pana legumele sunt patrunse. Se scot foile de dafin, supa se paseaza, se mai adauga eventual apa daca este nevoie, sare si piper dupa gust. La safrsit adaugam otetul balsamic si 2 cm de radacina de ghimbir rasa.
Supa se serveste cu smantana alaturi.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s