Supa crema de praz

Buna, buna .. mai ales pe vremea asta viscolita!

Ingrediente:

100 g unt
5-6 fire de praz
1 radacina de patrunjel, mai groasa
4 cartofi potriviti
2 linguri de faina
1 catel de usuturoi
apa
sare
piper
vegeta ( la magazinele naturiste se gaseste fara e-uri si alte prostii )
200 ml lapte


Preparare:

Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Untul se pune la topit, se adauga prazul si se caleste. Se adauga si usturoiul la calit. Se adauga si 2 linguri de faina. Se lasa doar putin la calit, se adauga patrunjelul si cartofii taiati cubulete. Se adauga apa, sare, piper si vegeta si se lasa la fiert cam 30 de minute, pana se inmoaie toate legumele. Apoi se paseaza totul cu un blender, se adauga laptee, se mai da un clocot si stingem focul.
Daca cumva supa este prea groasa mai turnam apa sau lapte si lasam totul sa mai dea un clocot.
Supa se serveste cu crutoane.


Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s