Supa de bere cu crutoane

Este o supa interesanta la gust, aromata si se potriveste in zilele racoroase de iarna.



Ingrediente:

1 ceapa mare
2 catei de usturoi
ulei
2 linguri de faina
3 l supa de legume/de carne sau 3 l de apa amestecata cu 6 cubulete de legume/de cerne
500 ml bere blonda
2 oua
4 linguri de smantana
sare
piper
nucsoara
crutoane

Preparare:

Se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt, in ulei incins. Se adauga 2 linguri de faina si se calesc un pic, apoi se toarna supa de legume si berea, pe rand. Din momentul in care da in clocot se lasa la fiert, la foc mic, pentru 30 de minute.
Supa se mixeaza bine cu un blender de mana.
Se adauga sare, piper nucsoara si ouale batute cu smantana. Supa se serveste cu crutoane.
Pentru crutoane se taie cubulete cateva felii de paine, mai vechi, se rumenesc in unt si se adauga in farfurii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s