Focaccia umpluta

Multumesc pentru reteta prietenei mele Rose!

Ingrediente:


Pentru aluat:

500 g faina
400 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
ulei masline

Umplutura:

masline
sunca presata ( optional )
organo
ulei de masline
rosi cherry
mozzarella, telemea, cascaval sau branza de post

Preparare:

Faina se amesteca cu un praf de sare si cu drojdia. Se adauga incetul cu incetul apa si apoi la sfarsit si putin ulei de masline.
Aluatul o sa fie lipicios si foarte moale, lasati-l pana isi dubleaza marimea.

Pregatiti o tava pe care o tapetati cu hartie de copt si o ungeti cu ulei de masline. Luati jumatate din aluat (ungeti palmele cu ulei ca sa puteti modela aluatul) si il asezati in tava. Presarati pe deasupra ingredientele pentru umplutura.

Apoi asezati celalata bucata de aluat intanzand-o pe toata suprafata. Pe deasupra presarati cu ulei si puneti din loc in loc rosii cherry taiate in 2.

Dati drumul la cuptor la 180 grade si lasati tava sa se odihneasca vreo 5-10 minute, apoi bagati-o la cuptor pt aproximativ 45 minute. Se taie cand este racita.

Pofta buna!

2 responses to “Focaccia umpluta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s