Chec cu lamaie si nucsoara

Un gust delicios de lamaie cu o aroma fina de nucsoara. O combinatie perfecta.


Ingrediente:

3 oua
1 cana de zahar
1/2 cana de ulei
1 cana de lapte
sucul unei lamai
coaja de la o lamaie
1 lingurita plina nucsoara
1 cana si 1/2 de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare

Plus: glazura alba de lamaie si coaja de lamaie zapahrista, pentru decor


Preparare:

Ouale se freaca impreuna cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga uleiul, apoi laptele, sucul si coaja de lamaie. Se amesteca totul foarte bine cu o lingura de lemn.
Intr-un vas separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si nucsoara.
Se combina cele 2 compozitii, se mixeaza bine.
Se tapeteaza o form ade chec cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20 de minute. Se incearca cu o scobitoare daca este gata.
Checul se scoate din forma, se lasa la racit, se glazureaza si se decoreaza cu lamai confiate.
Eu am avut o glazura din zahar pudra gata preparata. Daca nu aveti se amesteca zahar pudra cu suc de lamaie pana se ajunge la consistenta dorita.


Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s