Sarmale cu ciuperci



Sunt preferatee mele. Se pot face in frunze de varza murata sau in frunze de hrean murat.

Ingrediente:

o capatana de varza murata, cu frunze subtiri, moi si fara nervuri proeminente
500 g ciuperci proaspete sau din conserva
orez
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
sare
piper
ulei
vegeta
2 cepe
1 legatura de patrunjel verde
1 legatura de marar verde
pasta de tomate


Preparare:

Varza murata se desface frunza cu frunza, i se taie capetele tari sau nervurile, iar daca frunza e prea mare se taie in doua.
Intr-o oala mare se caleste ceapa tocata marunt, se adauga morcovii si radacina de patrunjel date pe razatoarea cu ochiuri mari, ciupercile scurse bine sau oparite ( daca sunt proaspete ), sare, piper, vegeta, pasta de tomate, orezul si verdeturile tocate marunt. Se lasa putin la calit toate si apoi se ia oala de pe foc.
Se pune in fiecare frunza de varza umplutura, se impaturesc si se pun la fiert. Se pot servi cu iaurt sau smantana, cu paine sau mamaliga.
Eu fac adesea sarmalele cu ciuperci sau le fac de post doar cu legume sau in frunze de hrean.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s