Friptura de vita in sos de vin

Ingrediente:

1 kg pulpa de vita
1 ceapa
2 catei de usturoi

2 morcovi
1 radacina de patrunjel
200 g telina radacina
sare
piper
3 linguri ulei
1 lingura bulion
400 ml vin rosu
250 ml supa de carne

Preparare:

Se sareaza si se pipereaza carnea de jur imprejur. Intr-o cratita se incinge uleiul si se prajeste carnea pe toate partile.
Cuptorul se incalzeste la 170 grade.
Carnea se scoate si se pune intr-un vas ceramic. In ueliul ramas se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete si sa calesc 3-4 minute. Se adauga bulionul, se caleste, se stinge cu 200 ml vin si se lasa sa dea in clocot. Se adauga apoi restul de vin si supa si se amesteca bine. Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pentru 2 ore. In acest timp carnea se mai intoarce din cand in cand si daca mai este nevoie se mai adauga supa.
Cand este gata, friptura se taie si se serveste cu sosul strecurat care se mai lasa putin pe foc la fiert pana se mai ingroasa, si cu piure de cartofi.

Sfat: Cea mai buna carne este de vitel, pentru a ramane frageda la cuptor. Sau ca sa fim siguri ca, carnea nu va deveni „atoasa” se punea carne aintr-o punga speciala cu legumele, mirodeniile si vinul si se lasa la marinat 4 zile la frigider.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s