Tort inimioara

La multi ani fericti impreuna pentru Dragos si Andrada!


Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
1 praf de sare
o cana de zahar
1 cana jumate faina alba
1 ciocolata cu lapte
1 plic de praf de copt

Pentru sirop:

apa
esenta de rom
zahar


Pentru jeleul de visine:

1 borcan compot de visine
6 foi de gelatina

Pentru crema:

200 ml frisca lichida

Pentru crema de margarina:

108 g albus
216 g zahar pudra
432 g unt/margarina la temperatura camerei
un praf de sare


Plus:


pasta de zahar


Preparare:

Blatul este ca cel de madlene.

Intr-un castron se cern faina, praful de copt si sarea.
In alt castron se bat ouale, cu mixerul, la viteza mare. Se adauga treptat zaharul tos.
Se incorporeaza amestecul de faina.
Ciocolata se topeste pe bain-marie si se adauga in compozitie. Se da la frigider pentru 30 de minute.
Cuptorul se incinge la 190 de grade, se unge 1 tava in forma de inimioara cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se da la cuptor.

Cand este gata, blatul se lasa la racit, se scoate din forma, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se taie in doua si se insiropeaza cu siropul caldut, obtinut din apa+zahar puse la fiert pana se leaga putin si la final se adauga o esenta de rom.

Visinele din compot se paseaza bine impreuna cu zeama. Geatina se pune la hidratat, se topeste pe foc si se adauga la zeama de visine. Se lasa pana incepe sa se intareasa. Cu acest jeleu se ung ambele blaturi ale inimioarei.
Se bate frisca tare.

In forma de inimioara se pune putin staniol, se pune primul blat unt cu jeleu, apoi se pune frisca si la final blatul al doilea, cu jeleul in jos.

Se da la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou.

Pentru crema de margarina se procedeaZA ASTFEL:

Se pun la bain-marie albusurile cu praful de sare si se bat cu un tel, apoi se adauga zaharul pudra si se bat pana se intaresc. Se face un fel de bezea.

Se ia de pe foc si se tot bate pana se racoreste, dar nu de tot. SE adauga apoi untul, bucatica cu bucatica si se mixeaza la viteza medie pana se incorporeaza frumos.

Cu aceasta crema se imbraca tortul.

Se da la frigider pentru o ora.

Intre timp se face pasta de zahar.

Tortul se decoreaza dupa imaginatie, cerinte, gust 🙂

Pofta buna!

2 responses to “Tort inimioara

  1. la multi ani noua si inca odata multumim 😀

  2. La multi ani, sa fie, sa fie! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s