Cornulete cu telemea

Aceste cornulete sunt niste aperitive foarte bune si satioase.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g margarina
200 ml bors
faina
sare

Pentru umplutura:

300 g telemea
2 linguri de smantana
eventual putin gris
1 ou+o lingura ulei pentru uns

Preparare:

Se amesteca faina cu praful de sare, margarina la temperatura camerei, taiata bucatele si borsul fierbinte. Se adauga faina cat cuprinde pana se formeaza un aluat omogen. Se lasa la odihnit 30 de minute. Eu am pus jumatate faina alba, jumatate faina integrala.

Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca cu smantana si grisul.

Aluatul se imparte in 3 bucati. Fiecare bucata se intinde sub forma unui rotund, se taie in triunghiuri. La capatul fiecaruri triunghi se pune unplutura si apoi se ruleaza.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu ulei si se coc 25 de minute.
Sunt excelente.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s