Cornulete cu nuga

Aceste cornulete sunt ciocolatoase si foarte bune.

Ingrediente:

100 g unt
200 g nuga
2 oua
un praf de sare
1 pliculet de zahar vanilat
100 g zahar pudra
300 g faina
1/2 lingurita praf de copt
50 g ciocolata cuvertura

Preparare:

Se mixeaza untul si nuga, amandoua la temperatura camerei. Se adauga ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul pudra. La sfarsit adaugam faina cu praful de copt. Se framanta bine, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade. Aluatul se imparte in 5 portii, care se ruleaza sub forma de sul, iar fiecare sul se imparte in 10 parti.

Din fiecare bucatica se fac cornulete.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10-15 minute. Se lasa la racit si apoi se glazureaza pana la jumatate.


Pofta buna!

6 responses to “Cornulete cu nuga

  1. Va admir creatiile, adevarate tablouri ! Sunteti foarte talentata . Va felicit din toata inima si va rog sa primiti recunostinta mea pentru ca ne impartasiti minunatele dv cunostinte culinare!
    Indraznesc sa va solicit un sfat in legatura cu pasta pt modelat. Pentru culoare credeti ca pot folosi jeleu de fructe? Este un jeleu simplu preparat de mine din fruct si zahar. Zaharul si fructul pus pe foc mic pana cand devine gelatinos si apoi, cald inca, il strecor si obtin jeleul.
    Credeti ca pot colora pasta de modelat cu acest jeleu ? Incerc sa evit colorantii alimentari.
    Va multumesc anticipat si va doresc tot binele !

    • Multumesc frumos pentru complimente, inseamna mult pentru mine.
      Te referi la pasta de zahar pentru acoperit torturile? Daca da, poti folosi acest jeleu. Este chiar indicat daca poti sa faci totul natural 🙂 DEci sa fie gelatinos, caci daca e lichid strica pasta de zahar. Incepi sa adaugi jeleu putin cate putin. Cel putin eu din colorantii Wilton ( care si ei sunt gelatinosi ) nu adaug decat un varf de cutit, nu stiu cum se comporta jelul facut in casa si nu stiu ce fel de nuanta iese. Chiar mi-ar placea sa vad ce rezultat ai obisnut. Bafta!

  2. Foarte interesanta reteta, sunt moarta dupa nuga:)) Te rog frumos sa mi spui numai ce nuga ai folosit tu de au iesit cornuletele maronii, eu stiu ca nuga este alba:)
    Iti marturisesc ca am intrat pe blogul tau pentru o crema de tort si mi am dat seama ca nu ma mai pot opri:)))) Delicioaseeeeee! PUPICI si mii de multumiri pentru ideile minunate pe care le impartasesti cu noi.

  3. Ahaaa:) Chiar ca m ai scos din ceata:) Mercic xoxoxox

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s