Coronite cu portocale


Sunt niste biscuiti crocanti, aromati si foarte buni.

Ingrediente:

170 g faina
75 g fulgi de porumb cu miere
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
coaja rasa de la o portocala
75 g fulgi de ciocolata
110 g unt moale
1 ou
4 linguri suc de portocale
150 g ciocolata cuvertura
coaja de portocale confiate


Preparare:

Faina, fulgii de porumb, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, coaja de la portocala, fulgii de ciocolata, untul, oul si sucul de portocale se amesteca foarte bine si se formeaza un aluat omogen care se infasoara in folie si se da l afrigider pentru o ora.

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Aluatul se intinde si se fac forme de coronita cu 2 forme speciale de marimi diferite.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 12-14 minute. Se lasa la racit.
Ciocolata cuvertura se topeste la bain-marie cu putin ulei sau margarina. Biscuitii se introduc pana la jumatate in glazura de ciocolata, iar apoi se decoreaza cu coaja de portocale confiata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s