Stelute cu migdale

Sunt niste fursecuri deosebite, fine, excelente, nu am cuvinte sa le descriu. Sunt exact pe gustul meu.


Ingrediente:

3 albusuri
sare
300 g zahar pudra
320 g migdale macinate
1 lingurita scortisoara
o lingura esenta de rom
o lingura esenta migdale

Preparare:

Macinam migdalele.

Se bate albusul cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate pana cand compozitia incepe sa straluceasca si sa formeze tepi atunci cand ridicam paletele.

Se pune deoparte, la frigider, o cana din compozitie. Restul se framanta cu migdalele macinate, scortisoara si esentele. Se da la frigider peste noapte.
Pe o planseta se presara zahar pudra, se intinde o foaie groasa de 5 mm, se decupeaza forme de stelute. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu glazura si se lasa peste noapte sa se usuce, in bucatarie, la racoare.
A doua zi se coc in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 12-15 minute. Ele trebuie sa ramana albe la suprafata.


Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s