Melci cu scortisoara


Ingrediente:

Aluat:

2 lingurite de drojdie uscata
1 pahar de lapte cald
1/2 cana zahar

80 gr de unt/margarin moale
sare
2 oua
4 si jumatate, cani faina

Umplutura: 1 cana zahar, 2-3 linguri de scortisoara, 80 g de unt (margarina) moale

Glazura:
90 de g unt, 1 cana zahar pudra, 90 gr branza, nuci pekan


Preparare:

Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina. Se amesteca si se incepe framantatul, pana cand se obtine un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la crescut pentru aprox 1 h intr-un loc ferit de curenti.
Se lucreaza aluatul, se intinde o foaie in forma unui dreptungi cu grosime de aprox jumatate de centimetru. Suprafata foii se unge cu unt si se presara amestecul de zahar brun si scortisoara… Se ruleaza foaia incet si se taie bucatzi de aprox 4-5 cm care se mai lasa la crescut un tava. Se dau la cuptor pentru aprox 15 min, se servesc calde cu glazura (ingredientele se freaca pana devin o crema), cu crema caramel si nuci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s