Ciocanele de pui, la cuptor


Ingrediente:

ciocanele de pui
sare
piper

eventual si condiment special pentru pui
4 cartofi
4 rosii
2 morcovi
1 ceapa
2 catei de usuturoi
4 foi de dafin
putin ulei de masline


Preparare:

Am facut aceasta reteta intr-un vas de ceramica, numit vasul roman. Acest vas se pune la hidratat in apa rece, apa trebuie sa-l acopere complet, pentru 30-40 de minute.
Intre timp puiul se condimenteaza cu sare, piper si condimentul special pentru pui.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele.
In vasul roman se pun mai intai cartofii taiati rondele, apoi rosiile, morcovii, se presara printre si foi de dafin, iar deasupra se pun ciocanelele de pui. Se stropesc cu ulei si se mai pune un rand de rosii deasupra.
Se da vasul la cuptorul RECE, e esential acest lucru ca sa nu crape vasul. Se pune si capacul. Temperatura se creste gradat.
Nu mai tin minte cat timp ia luat ca sa fie gata, vreo ora.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s