Ingrediente:
un piept de pui
100 g arahide decojite
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 ardei gras, rosu
1 morcov
ulei de masline
1 lingurita praf de curry
1 cub knorr de pui
2 linguri sos de soia
250 g orez cu bobul lung
Preparare:
Wok-ul se pune pe foc, la flacara mare, sa se incinga.
Intre timp pieptul de pui se taie fasii sau cubulete si se pudreaza cu praful de curry.
Cand wok-ul s-a incins bine se pun 2-3 linguri ulei de masline si se adauga carnea de pui. Cu o spatula se amesteca din cand in cand.
Cand pieptul de pui este rumenit pe toate partile se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat, ardeiul si morcovul taiat fasii.
Adaugam si sosul de soia si cubuletul knorr.
Se lasa totul la rumenit, la flacara mare. Intr-o prima faza puiul va lasa apa. Cand aceasta scade se adauga si arahidele. Se lasa carnea pe foc pana cand legumele se patrund si pieptul de pui incepe sa se rumeneasca.
Se serveste alaturi de orezul fiert in apa cu sare.
Pofta buna!