Daca doriti ceva bun si crocant de rontait, grisinele sunt alegerea buna.
Ingrediente:
350 g faina alba
sare
60 g drojdie
170 ml apa calduta
plus:
oregano, busuioc uscate
mac
praf de usturoi
mac
1 ou
ulei
Preparare:
Se cerne faina intr-un vas, iar la mijloc se adauga drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Se lasa putin la dospit drojdia. Dupa 10 minute se adauga si un praf de sare si se framanta foarte bine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pentru 2 ore sau cel mai bine, se lasa peste noapte.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se imparte aluatul in 24 de bucati si se formeaza cilindrii.
Se ung 24 de frigarui cu ulei si se ruleaza cilindrii in jurul acestora. Se pun in tava, se ung cu oul batut si se presara condimentele. Se lasa 10 minute la crescut si apoi se coc pentru circa 15 minute pana devin aurii.
Pofta buna!