Fursecuri spritate cu cocos

Afara e frig, ba mai ploua, ba mai ninge, insa pofta de bucatarit este la cote maxime.


Ingrediente:

300 g unt
200 g zahar pudra
125 g amidon
350 ml lapte de cocos
un praf de sare
1/2 pastaie de vanilie
500 g faina
100 g ciocolata alba
fulgi de cocos

Preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade.
Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pudra. Se adauga amidonul si laptele de cocos, sarea, vanilia si faina cernuta. Se amesteca totul foarte bine.
Aluatul se pune intr-un pos u un dui in forma de stea si se spriteaza fursecuri lungi de 6-8 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc aproximativ 10 minute pana se coc pe fund. Se lasa la racit.
Ciocolata se topeste si fiecare fursec se inmoaie putin in ciocolata, pe o laterala, iar apoi se da prin cocos.

Eu nu am avut lapte de cocos si am folosit lapte normal, dar sigur iese ceva mult mai bun cu laptele de cocos.
Din pacate nici pos cy duiuri de inox nu am avut si din aceasta cauza nu mi-a ramas forma spritata la fursecuri. Desigur trebuie sa aveti grija ca aluatul sa nu curga, sa fie mai tare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s