Turta dulce glazurata

La multi ani tuturor de Sfantul Nicolae, sa aveti o zi superba!

Ingrediente:

1 kg faina
120 g zahar + 250 g
250 g zahar pudra
500 ml apa
3 oua
1 lingura untura/unt/margarina
scortisoara
nucsoara
ienibahar
cuisoare
1 praf de sare
o lingura amoniac

Preparare:

Cele 120 g zahar tos se caramelizeaza, se toarna apa, se lasa caramelul la topit si apoi se adauga si celelalte 250 g zahar tos. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste tot zaharul, apoi se lasa la rcait.
Faina se amesteca cu praful de sare, amoniacul, mirodeniile, margarina, 3 galbenusuri si apoi compozitia lichida. Se framanta bine compozitia, se inveleste in folie si se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se fac bilute din aluat si se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute, verificati-le mereu, pana se rumenesc pe fund. Se lasa la racit.

Pe bain-marie se bat spuma albusuril cu zaharul pudra si o lingura de otet.

Fiecare turta dulce se introduce in bezea si se lasa la uscat.

Sunt absolut delicioase, au fost apreciate de toti cei care le-au gustat.

Pofta buna!

3 responses to “Turta dulce glazurata

  1. Cica un banc culinar.
    Maria se uita pe site-uri culinare sa-si imbunatateasca maniera de a gati.
    Ion zice:
    -Nu te mai uita ca si asa nu-ti ies mancarurile ca acolo
    Maria raspunde:
    – Si tu te uiti pe site-uri porno si ce folos?

    Un Mos Nicolae cat mai tanar si mai darnic iti urez 🙂

  2. 😆 Mersi Rodica. Bun bancul 🙂
    Un Mos cat mai darnic si pentru tine si ai tai :flowers:

  3. Pingback: Turta dulce pentru Mos Nicolae | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s