Cubulete cu nuca de cocos

Reteta este de la bunicuta mea, care ne facea aceasta prajitura de sarbatorile de iarna.

Ingrediente:

Pentru pandispan:

2 oua
250 g zahar
60 g unt
300 g faina
1 plic praf de copt
150 ml lapte


Pentru glazura:

8 linguri de lapte
200 g unt
4 linguri cacao
200 g zahar

Plus:

nuca de cocos

Preparare:

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga rand pe rand ouale, laptele, faina si praful de copt. Aluatul se coace intr-o tava dreptunghiulara. Aveti grija sa fie o compozitie destul de densa pe care o intindeti cu o spatula in tava, nu trebuie sa curga ca la un pandispan normal. Daca iese prea pufos si sfaramicios nu se mai poate glazura, caci se rupe.

Cand este gata blatul, se scoate din forma si se lasa la racit. Eventual, este indicat, sa se faca cu o zi inainte de a se glazura.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana cand incepe compozitia sa se ingroase putin.
Blatul se taie in patrate mai mici si se baga cu o furculita prin glazura fierbinte. Se glazureaza pe toate partile si apoi se tavaleste prin nuca de cocos.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s