Fasole cu carnati

Chiar daca nu mananc carne, mi-am zis sa gatesc fasolea si in acest mod, incercand sa-i fac o surpriza sotului. Se pare ca o fost apreciata fasolica :).

Ingrediente:

fasole alba
1 radacina de patrunjel
2 morcovi
2 cepe
1 bucata de carnat
piper
sare
ulei
cimbru
pasta de tomate
frunze de dafin


Preparare:

Fasolea se spala bine si se pune in apa calduta la fiert. Se lasa 5-10 minute din momentul inceperii fierberii, se scurge, se clateste cu apa fierbinte si se pune iarasi la fiert, tot in apa fierbinte. Se mai poate repeta inca o data, de doua ori aceasta procedura. In ultima apa se adauga si 1 ceapa tocata, morcovii si patrunjelul.

Intre timp se prepara carnatul. Se taie taie rondele.

Se prajeste apoi in ulei.

Se adauga si o ceapa mare tocata.

Se caleste bine ceapa si apoi se adauga o lingura generoasa de pasta de tomate. Se stinge cu putina apa, se adauga sare si piper si se lasa putin la fiert. Se stinge focul si se da deoparte.
Cand fasolea e trei sferturi fiarta se adauga si carnatii si frunze de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit, cu capacul pus. La sfarsit se mai pune sare, piper si cimbru dupa gust si inca o lingura de pasta de tomate.
Se lasa la racit si se serveste alaturi de muraturi.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s