Ciorba cu arpacas

Este o reteta interesanta, deoarece se foloseste arpacasul, iar cu acesta suntem obisnuiti doar in combinatii dulci, gen coliva.

Ingrediente:

3 morcvi mari
2 radacini de patrunjel
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei
sare neiodata, dupa gust
piper negru proaspat macinat, dupa gust
putin bors magic, dupa gust
1 lingura pasta de tomate
300-400 g arpacas
1 legatura patrunjel verde

Preparare:

Se caleste ceapa, tocata marunt, in putin ulei. Se adauga morcovii si patrunjelul curatate, spalate si taiate rondele.

Se poate pune in supa si praz, 1 telina, 1 ardei, 2 rosii – depinde de legumele pe care le aveti in casa

Se lasa putin la calit legumele cu ceapa, se adauga pasta de tomate, se caleste, se pune apa si se lasa la fiert.
Intre timp se clateste arpacasul si se da un clocot-doua, separat. Apoi se strecoara, se clateste, astfel incat sa nu ramana gelatinos prin supa.
Se adauga si arpacasul la legume, se mai completeaza cu apa si se lasa la fiert, pana se umfla. Se pune sare, piper, bors magic, dupa gust.
La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt, dupa ce se stinge focul.

Pofta buna!

Publicitate

2 responses to “Ciorba cu arpacas

  1. Cam cate porții iasa? 8-10 ?
    Cate litri de apa se pună? 3litri ?

    • Buna, reteta este veche si nu mai tin minte exact cata apa am folosit, aproximativ 3 l, da. Te orientezi si in momentul fierberii, daca vezi ca este prea groasa supa, mai pui apa in functie de nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s