Chec cu portocale



Cand vine frigul ador sa gatesc dulciuri cu citrice. Checul cu portocale este numai bun de savurat intr-o duminica friguroasa de iarna sau chiar si de Craciun, la gura sobei.


Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g margarina
200- 250 g zahar
5 oua
sucul si coaja de la 3 portocale
100 g stafide
1 praf de copt
o cana cu lapte
faina cat cuprinde


Pentru glazura

3 albusuri
zahar pudra
coaja de portocala


Preparare:

Margarina se tine pentru cateva ore la temperatura camerei ca sa se inmoaie bine, se adauga zaharul si se spumeaza bine. Se adauga rand pe rand ouale, spumand bine, apoi sucul si coaja de la portocale. Se adauga si laptele si se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se adauga faina, cate putin si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena si destul de groasa. Se adauga si stafidele si praful de copt.
Se tapeteaza 2 tavi de chec cu hartie de copt, se toarna compoitia si se coace in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute.
Se scot checurile sa se racoreasca si se servesc cu putina glazura.
Pentru glazura se pun intr-un bol albusurile, zaharul pudra si coaja de portocale si se spumeaza bine.


Pofta buna!

Reclame

One response to “Chec cu portocale

  1. Pingback: Tort camasa | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s