Lapte de pasare

46798846_10215679753679910_7675260708623220736_n

Un dulce usor de realizat si cu un gust ce ne aduce aminte de copilarie.

Ingrediente:

2 l lapte
10 oua
12 linguri de zahar
5 linguri pline faina alba 000
1-2 fiole esenta de vanilie

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devine o spuma ce-si dubleaza volumul. Se adauga si esenta de vanilie.

Laptele se pune la fiert, mai putin o cana.

In compozitia de galbenusuri se pune faina, se mixeaza bine si se adauga incet incet si cana de lapte, astfel incat sa se omogenizeze totul.

Cand laptele a fiert se iau linguri din albus si se da drumul compozitiei in lapte. Se intorc albusurile de pe o parte pe alta pana se incheaga. Se scot cu o paleta.
Dupa ce ati terminat cu fiertul albusurilor in lapte se toarna compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa.
Se toarna budinca in forme si deasupra se pun albusurile.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s