Tarta cu pere si portocale

Ador toamna pentru ca iti ofera posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de ingrediente, arome, gusturi, parfumuri …

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g faina
1/2 lingurita sare
200 g margarina
cam 125 ml apa rece

Pentru umplutura:

4 pere mari
1 portocala
coaja de la portocala
zahar dupa gust
scortisoara

Preparare:

Se amesteca faina cu praful de sare. Se taie margarina rece cubulete si se framanta bine cu faina, apoi se adauga incet, incet apa rece si se framanta un aluat potrivit de tare, usor lipicios. Se inveleste in folie de plastic si se da pentru 30 de minute la frigider.
Intre timp se curata perele si se taie cubulete. Se pun perele intr-o craticioara impreuna cu zaharul, coaja de portocala si portocala taiata cubulete. Se fierbe la foc domol pana scade zeama.
Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua, se unge o tava de tarta cu margarina, se tapeteaza cu o bucata de aluat, se pune umplutura, se acopera cu a doua foaie de aluat si se coace pana tarta se rumeneste frumos.

Pofta buna!

2 responses to “Tarta cu pere si portocale

  1. excelenta.
    in aluatul de tarta pun 1 ou mereu. si 1 lingura, doua de smantana si praf de copt.
    merge cu orice fruct.
    e anotimpul tartelor cu fructe.

  2. da, alta data o sa pun si oua si lapte/smantana … ceva ii lipsea aluatului, dar asa am preluat reteta de aluat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s