Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente:

Blat:

5 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina

1 praf copt
5 linguri apa, la sfarsit

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile si la sfarsit faina cernuta si praful de copt si se amesteca cu telul de sus in jos. La sfarsit se adauga apa si apoi se da la cuptor la foc potrivit. Cand e gata se lasa sa se racoreasca.

Crema:

1/2 kg branza vaci
1/2 pachet margarina
5-6 linguri zahar pudra
stafide muiate in rom
coaja lamaie

Toate se amesteca bina iar la urma se adauga 250 ml lapte fiert cu 3 linguri de gris.

Glazura:

1/2 l fanta de portocale
2 plicuri budinca vanilie( eu am avut doar de capsuni)
4-5 linguri zahar tos

Toate se amesteca reci si apoi se incalzesc putin la foc mic amestecand continuu.

Asamblare:

Blatul se aseaza pe un platou sau pe un fund, apoi deasupra se pune crema si la sfarsit glazura fierbinte care se intinde repede cu un cutit pana sa se intareasca. Se tine la frigider sau la rece.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s