Compot de cirese

Ingrediente:

cirese tari, curate, cu samburi
apa
zahar

conservant

Preparare:
Ciresele se aleg astfel incat sa fie mai tari si sa nu fie lovite , nu se scot samburii si se pun in borcane mici, de 750 ml.
Peste cirese se pun 4 linguri de zahar, un varf de cutit de conservant si apa rece pana sus.
Borcanele se inchid bine si se pun la fiert intr-o oala mare, intinsa, captusita cu carpe. Se toarna apa pana la capacul borcanelor. Se fierb la foc mic timp de 15 minute din momentul inceperii fierberii.
Compoturile se lasa la racit in oala cu apa, pana cand apa se raceste de tot.
Daca atunci cand invartesti borcanul si fructele se misca in voie, inseamna ca borcanul este inchis ermetic.


Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s