Ingrediente:
1/2 cana faina alba
1 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
1/3 cana unt, moale
1/3 cana zahar vanilat
1 ou mare, se parat
coaja rasa si sucul de la o lamaie
Preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Se unge cu unt o tava de madlene.
Se cern faina, sarea si praful de copt intr-un castron.
In alt castron se bat la viteza maxima, cu mixerul, untul si zaharul vanilat pana se fac spuma.
Se incorporeaza galbenusul, sucul si coaja de lamaie.
Se adauga amestecul de faina.
Se spumeaza albusul si se incorporeaza in compozitie cu o spatula.
Se pune compozitia in tava cu o lingurita, umpland formele pe trei sferturi.
Se coc 10-12 minute pana devin elastice. Se racoresc in tava.
Daca doriti se poate face si o glazura din: 1 lingurita unt, 2-3 linguri suc proaspat de lamaie, 1/3 cana zahar pudra.
Intr-o craticioara, pe foc mic, se topeste untul cu sucul de lamaie. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se freaca bine.
Se stropesc prajiturelele cu glazura si se lasa la „odihnit” 30 de minute.
Pofta buna!