Pizza calzone


Pentru aluat:

500 g faina alba, 40 g drojdie
1 praf zahar, 250 ml apa calduta
1 lingurita sare

3 linguri ulei de masline

Pentru umplutura:

250 g morcovi, 500 g broccoli
sare, 250 g mozzarella
200 g ricotta ( urda )
2 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel, nucsoara macinata
1 ou, sare, piper

Preparare:

Se toarna faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Se sfaramana drojdia si se presara zaharul. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de apa calduta, se toarna in adancitura din faina, se acopera si se lasa la dospit 15 minute.

Se aduga sare, apa ramasa, uleiul. Se framanta si se lasa la dospit 45 de minute.

Umplutura: se spala, se curata si se toaca cubulete morcovii. Se curata broccoliul, se spala si se desface in buchetele. Se cojjesc si se taie in cubulete tijele de broccoli. Se pun legumele in apa clocotita cu sare si se fierb 3 minute, apoi se clatesc cu ap arece si se scurg.

Se taie mozzarella in cubulete si se toarna intr-un vas, impreun acu ricotta. Se adauga usturoiul curatat si pisat. Se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca marunt si se aduga peste branza impreun acu oul. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara. Apoi se amesteca si cu legumele.

Cuptorul se preincazeste la 225 de grade. Aluatul se framanta, se imparte in 4, se intind 4 foi rotunde si apoi se umplu cu umplutura de legume cu branza. Se pun in tava, se ung cu ulei, se coc aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s