Tot reteta bunicii. De fapt ea se pastreaza la fel pentru toate compoturile.
Ingrediente:
piersici tari
apa
zahar
conservant
Preparare:
Piersicile se aleg astfel incat sa fie mai tari si sa nu fie lovite , se decojesc, se scoate samburele si se pun in borcane mici, de 750 ml.
Peste piersici se pun 4 linguri de zahar, un varf de cuit de conservant si apa rece pana sus.
Daca doriti puteti pune si cuisoare.
Borcanele se inchid bine si se pun la fiert intr-o oala mare, intinsa, captusita cu carpe. Se toarna apa pana la capacul borcanelor. Se fierb la foc mic timp de 15 minute din momentul inceperii fierberii.
Compoturile se lasa la racit in oala cu apa, pana cand apa se raceste de tot.
Daca atunci cand invartesti borcanul si fructele se misca in voie, inseamna ca borcanul este inchis ermetic.
Pofta buna!