Crema de zahar ars

Este duminica si va servesc de dimineata cu ceva bun, dulce si fin!

Ingrediente:

5 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
500 ml lapte

plus: zahar pentru caramelizat

Preparare:

Intr-o oala mai mica sau daca se poate intr-o oal ateflonata se pune zahar la caramelizat, la foc mic. Dupa ce s-a topit tot si devine fluid si mai sticlos se tapeteaza cu el o forma de yena incalzita in prealabil. Se lasa la racit.
Intre timp se freaca ouale cu zaharul pana devine spumos. Se adauga si laptele si se omogenizeaza bine. Se toarna totul in vasul de yena.
Vasul de yena se pune deasupra unei alte cratite ceva mai mari si plina pana la jumatate cu apa.
Se da totul la cuptor, pentru o ora, la foc mare.
Cand este gata, trecem un cutit pe marginile vasului pentru a desprinde crema de zahar. Se lasa vasul la racit si apoi se da la frigider peste noapte.

A doua zi se rastoarna pe un platou.

Pofta buna!

Reclame

5 responses to “Crema de zahar ars

  1. Am facut si eu, dar cum se face ca a ta se pastreaza mai inchegata?

    • pai Luc, nu stiu … poate nu ai pus suficienta apa pentru baia de abur …. recent am citit si eu ca vasele de yena sunt ideale pentru ca nu fierbe asa de tare compozitia, ci o lasa mai moale si se incheaga mai bine; deci daca e sa mai faci nu mai fa intr-o cratita de metal, ci de yena sau ceramica

  2. Nu are legatura cu apa, poate nu a frecat oo-le destul. Sau, nu a respectat intocmai reteta. Ar mai fi o cauza, nu a tinut-o la cuptor cat trebuia si astfel nu s-a inchegat cum trebuia. Alta cauza nu este.

    P.S. Esti buna de maritat, Guerlain.

  3. Himera … mda stiam eu ca sunt buna la ceva 😆 … la maritat. Vedem, vedem ce mai urmeaz a…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s