Fasole galbena pentru iarna

Va prezint o reteta simpla de a pastra fasolea pastai, numai buna pentru supe, ciorbe sau diverse mancaruri.

Ingrediente:

2 kg fasole galbena, pastai
zahar
apa
otet

Preparare:

Se alege fasolea pastai astfel incat sa nu aibe ata. Se spala si se taie mai marunt.
Intr-un lighean se amestec acu o mana de zahar si se lasa peste noapte. Se amesteca din cand in cand, deoarece zaharul se lasa la fund.
A doua zi se pun pastaile in borcane si se adauga apa rece si putin otet..
Se pune capacul, iar apoi se fierb borcanele intr-o oala mare captusita cu carpe. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, se lasa borcanele la fiert cam 10-15 minute. Apa se pune pana sub capacele borcanelor. Dupa fierbere se lasa la racit in apa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s