Zacusca



Daca va pregatiti de iarna, acum este momentul potrivit pentru zacusca!

Ingrediente:

5 kg gogosari
1 kg ceapa
750 ml ulei
5 kg vinete
sare
piper
foi de dafin
1 l bulion

Preparare:

Se coc gogosarii si vinetele si se lasa acoperite intr-un vas. Se curata apoi gogosarii de pielita si de seminte. Vinetele se curata si se lasa la scurs. Ceapa se curata si ea si se taie in cuburi mai mari.
Gogosarii si ceapa se dau prin masina de tocat carne si se calesc apoi in ulei, la foc mic aproximativ 0 ora.
Vinetele se scurg, se toaca si se adauga peste gogosari. Se pune sare, piper, foi de dafin si bulionul. Totul se lasa la fiert la foc mic 3-4 ore, pana se ridica uleiul deasupra.

Pofta buna!

4 responses to “Zacusca

  1. Yumy, foarte bun! Pupicei!

  2. la urmatoarea tura poti adauga ardei iute sau boia de ardei iute. zacusca putin picanta e mai delicioasa, dupa parerea mea.

  3. Nasii nostri au cumparat anul trecut niste capia cam picanti si o iesit buna zacusca. Merita incercate fel si fel de combinatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s