Placinta cu branza sarata

Si daca tot suntem la moldovenisme si la bunica, haideti sa vedem cum face ea si placintele cu branza sarata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina
30 g drojdie proaspata
un praf de sare
2 linguri de zahar
un pahar de iaurt
2 oua
putin ulei
lapte cat cuprinde

Pentru umplutura:

branza sarata de oaie
telemea
branza dulce
marar
2 oua

In plus:

1-2 oua si putin ulei, pentru uns

Preparare:

Pentru inceput se prepara maiaua. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si cu o lingura de zahar. Se lasa la crescut 15 minute, pana se umfla bine.
Intre timp se cerne faina, se adauga zaharul si praful de sare, iaurtul, uleiul, ouale, apoi maiaua si laptele si se framanta o coca potrivita care se lasa la dospit o ora.
Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingrediente.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in mai multe bucati, se intind rotunduri, se pune o cantitate de branza la mijloc si se modeleaza apoi placintele.

Se pun in tava, se lasa putin la crescut, se pun cu ou batut cu ulei si se dau la cuptor.

Pofta buna!

6 responses to “Placinta cu branza sarata

  1. Asta adevarat placinta cu brinza sarata, ,am facut si este foooarte gustoase ,cum racea bunica.va doresc o zi frumoasa

  2. In lista de ingrediente pentru aluat apar 2 oua, dar la „preparare” nu se mai pomeneste de ele…

  3. „Prea bune! Prea ca la țară!”🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s