Mamaliga

Mamaliga facuta de bunica mea, moldoveanca.

Ingrediente:

apa
sare
faina de malai, de preferat sa nu fie grisata, ci cu cat mai grosiera, cu multe crupe

Preparare:

Intr-un ceaun se pune apa cu sare la fiert. Intr-o prima faza se pune o mana de malai si se lasa la fiert, apoi se adauga toata cantitatea de malai ( totul e dupa ochi si obisnuinta; bunica face mamaliga tare, astfel incat sa o poti taia cu ata, deci se adauga destul malai), se invarte cu culiserul si se lasa la fiert. Apoi cand incepe malaiul sa se umfle tot cu culiserul se invarte si se impunge mamaliga ca sa nu ramana cocoloase.
Mamaliga este gata atunci cand incepe sa se desprinda de pe ceaun. Atunci se inmoaie o lingura in apa si se preseaza margiile, se pregateste un fund de lemn si se rastoarna mamaliga.
O puteti servi cu omleta, branza cu smantana, ciulama de ciuperci …

Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Mamaliga

  1. Pingback: Bureti | Artă și savoare

  2. Pingback: Lapte cu mamaliga | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s