Tort cu branza si visine

Pentru ca azi e prima zi de toamna si am avut si o comanda de la „baietii veseli cu ochi albastri”, va servesc cu un tortulet cu branza dulce, frisca, visine si ornamente din fondant.

Ingrediente:

pentru blat:

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
2 linguri cacao

pentru crema:

500 g branza dulce
zahar dupa gust
300 ml frisca lichida

pentru sirop:

zeama de la compotul de visine
esenta de portocale

plus:

200 ml frisca batuta pentru ornat
ornamente din fondant
visine

Preparare:

Se face un pandispan simplu din ingredientele pentru blat, se coace, se lasa la racit si apoi se insiropeaza cu sirop amestecat cu esenta de portocale.
Pe un platou se pune blatul, se pune inelul de la tort si deasupra se pune un strat de branza amestecata cu zaharul si frisca batuta. Se adauga visinele fara samburi si al doilea strat de branza. Se lasa peste noapte.
A doua zi se scoate inelul, se orneaza cu frisca batuta si ornamentele din fondant.

Pofta buna!

Reclame

One response to “Tort cu branza si visine

  1. Pingback: Tort laptop | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s