Tort racoros cu zmeura



Un tort racoros de vara, numai bun pentru o zi de duminica!

Ingrediente:

pentru blat:

3 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
50 ml ulei
coaja de la o lamaie
100 g nuca de cocos
80 g faina
o lingurita praf de copt

pentru crema:

1 kg de zmeura
zahar dupa gust
400 ml iaurt gras
2 plicuri de gealtina


Preparare:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, nuca de cocos, faina si praful de copt.
Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Dupa coacere se lasa blatul la racit.

Intre timp se mixeaza zmeura, se adauga zaharul si la sfarsit iaurtul.

Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml apa, se topeste pe foc, fara sa fiarba si se adauga in zmeura.
Blatul se pune iarasi in forma de tort, deasupra se toarna zmeura cu iaurtul si se da la frigider pana a doua zi!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s