Tort cu budinca de vanilie si visine

La multi ani fericiti Ota!

Ingrediente:

pentru blat:

10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri cacao


pentru budinca:

250-300 ml lapte
5 oua
10 linguri zahar
5-6 linguri faina
3 foi gelatina
1 ciocolata alba

pentru sirop:

zahar
apa
esenta rom

plus:

visine din compot
pasta de zahar pentru ornat

Preparare:

Pentru blat se face un pandispan simplu. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se taie apoi in doua si se insiropeaza.

Pentru crema se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga faina si apoi laptele rece.

Se pune totul la bain-marie ..

… pana se ingroasa crema.

Se adauga ciocolata si gelatina hidratata si se amesteca pana se topesc.

Pe un platou se pune primul blat, se pune cercul de la tort, se adauga crema, visinle scurse si blatul al doilea, insiropat.

Se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se imbraca in crema de unt si se da la frigider pentru inca o ora.

Se prepara pasta de zahar, se coloreaza …

… si se imbraca tortul.

Se prepara decorurile din pasta de zahar, se picteaza …

… si se orneaza tortul.

Pofta buna!

Reclame

3 responses to “Tort cu budinca de vanilie si visine

  1. fata, ce blat fain ti-a iesit…. felicitari

  2. urez si eu sanatate pentru batranii tai
    La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s