Frunze de hrean murate

Ingrediente:

foi proaspete de hrean
sare grunjoasa
apa

Preparare:

Frunzele de hrean se curata bine de codite si de partile atoase si apoi se spala.
Se suprapun mai multe foi si apoi se ruleaza si se pune ruloul intr-un vas mare. Aceasta procedura se face pana se termina toate frunzele. In vas se pun una langa alta si una peste alta, inghesuite bine. Se toarna deasupra apa clocotita si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge apa si se mai toarna inca o data apa clocotita ca sa iasa iuteala si verzeala din frunze. Se mai lasa o ora sau chiar o zi intreaga.
A doua zi se scurge apa, se scot frunzele si se lasa sa se scurga bine de apa, iar apoi se desface ruloul, se presara sare si se ruleaza iarasi si se pun aceste rulouri intr-un borcan. Se mai adauga sare deasupra si gata.
Nu se adauga apa, deoarece frunzele vor lasa o cantitate suficienta si nici macar conservant, deoarece frunzele de hrean se vor conserva de la sare.
Cand vor fi intrebuintatre, daca sunt prea sarate se pun la desarat in apa, exact ca la varza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s