Pizza cu ciuperci, de post

Ingrediente:

pentru aluat:

250 g faina alba
250 g faina integrala

1 cub de drojdie proaspata
ulei de masline
sare
apa calduta

pentru umplutura:

pasta de tomate
sare
piper
oregano
2 rosii
2 ardei
1 ceapa
1 cutie de ciuperci

Preparare:

Se dizolva drojdia cu putin zahar in apa calduta si se lasa la dospit.
Faina se amesteca, se cerne, se adauga sarea. Apoi se adauga maiaua, uleiul si daca mai e nevoie, apa calduta. Se framanta bine si se lasa la dospit o ora.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 bucati. O tava de tarta se unge cu ulei de masline si se tapeteaza cu aluat. Se unge cu pasta de tomatet amestecata cu sare, piper si oregano. Deasupra se presara ceapa tocata marunt, ciupercile, rondelele de rosii si de ardei. Se da la cuptor pentru 10-15 minute.

Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Pizza cu ciuperci, de post

  1. Exact asa imi place si mie pizza. Cu o gramada de ingrediente pe ea. Cu multe legume taiate mari. Si cu ceapa si usturoi. 🙂

  2. Usturoi n-am pus, dar poti face un sos cu usturoi si pui deasupra mmmm, un deliciu, asa pap eu la pizzeria mea preferata : cu mult sos de usturoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s