Paine neagra cu ceapa si masline

Ingrediente:

500 g faina neagra
250 g faina alba
250 g faina integrala

2 cuburi de drojdie ( 50 g)
200 g masline
2 cepe
ulei
sare
500 ml apa calduta
putin cimbru verde

Preparare:

Drojdia se sfarama, se amesteca cu o lingura de zahar si putina apa calduta. Se amesteca pana se dizolva si se lasa intr-un loc caldut sa se umfle.
Intr-un vas mare se cerne faina impreuna cu sarea.
Ceapa se caleste in ulei impreuna cu maslinele.
Peste faina se toarna maiaua si compozitia de ceapa si masline. Se adauga rand pe rand si cantitatea de apa si se framanta bine. Se lasa la crescut o ora intr-un loc caldut.
Dupa crestere se mai framanta putin coca, se imparte in 2, se pune in tavi, se lasa 10 minute la crescut, apoi se unge cu ulei de masline si se pudreaza cu faina.
Se coace in cuptorul preincalzit.

Pofta buna!

Reclame

2 responses to “Paine neagra cu ceapa si masline

  1. Mereu am vrut sa fac si eu paine cu ceapa dar nu stiam daca se caleste in prealabil sau se pune cruda 😆
    Eu fac in masina de paine asa ca o sa potrivesc cantitatile.

  2. Eu am gasit o reteta in care se caleste si no, vorba aia, are un gust mai bun calita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s