Budinca de vanilie cu afine

Ingrediente:

250 g afine
6 foi gelatina
esenta de vanilie

200 ml lapte gras
200 g iaurt gras
100 g zahar
300 ml frisca lichida

Preparare:

Speli afinele si le lasi la scurs.
Geletina se inmoaie cu 200 ml apa si se lasa la hidratat 10 minute.
Amesteci iaurtul cu zaharul, adaugi laptele si esenta de vanilie si amesteci bine cu telul.
Mixezi frisca.
Intre timp scurgi gelatina de apa si o pui pe foc sa se topeasca, fara sa fiarba. Adaugi peste ea cateva linguri din compozitia de iaurt+lapte, apoi o torni toata in vasul mare. La sfarsit se adauga frisca si se omogenizeaza cu telul.
Forme speciale de budinca sau boluri se umezesc cu apa, se pun afine si se toarna budinca, se mai alterneaza cu afine si se da la frigider macar pentru 3 ore. Sau chiar la congelator si iese ca o inghetata 🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s