Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente:

pentru blat de pandispan:

10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao

pentru sirop:

apa
zahar
esenta de rom

pentru mousse:

2 oua
4 linguri zahar
2 linguri faina
360 ml lapte
100 gr ciocolata amaruie
15 g gelatina
60 ml apa
250 ml frisca

pentru crema de unt:

250 g margarina
zahar pudra

pentru pasta de zahar:

zahar pudra
gelatina
miere

Preparare:

Se face un pandispan simplu, care se lasa la racit, se taie in doua si se insiropeaza. L amijloc se umple cu mousse-ul de ciocolata.
Pentru mousee batem cu un tel ouale cu zaharul si faina, apoi adaugam treptat laptele.
Punem gelatina la hidratat impreuna cu apa rece.
Punem craticioara cu amestecul de oua si lapte pe foc la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul , adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva si apoi adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca.
Cand este aproape rece, o punem intr-un bol si adaugam cate o lingura de frisca batuta , mixand bine dupa fiecare lingura.
Se imbraca tortul in crema de unt, se decoreaza cu pasta de zahar si se da la rece.

Pofta buna!

Reclame

6 responses to “Tort cu mousse de ciocolata

  1. 😆
    David si Matei sa creasca mari. Superb decor.

  2. E un singur bebeu, David matei, nepotelul meu 🙂 Multumesc frumos!

  3. buna imi poti spune si mie de unde ai coloranti? multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s