Prajitura cu foi si gem de caise

Ingrediente:

Pentru foi: 250 g faina, 100 g unt, 80 g zahar, 1 ou, 1 lingura de cacao, 1 varf de cutit de bicarbonat, lapte cat cuprinde

Pentru pandispan: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina

Pentru crema: 70 g faina, 400 ml lapte, 150 g zahar, 100 g unt, coaja de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, gem de caise dupa gust

Pentru glazura: 3 linguri de zahar, 1 lingura de cacao, o bucata potrivita de margarina, putina apa.

Preparare:

Pentru foi se amesteca faina cu zaharul si cacaua, apoi se adauga untul, oul si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Se framanta bine toate ingredientele si se obtine o coca, care se imparte in doua bucati. Se coc 2 foi pe fundul tavii. Se lasa la racit.
Pentru pandispan se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile si faina. Se coace la foc potrivit si se lasa la racit.Prajitura cu gem de caise
Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul, se adauga faina si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste crema se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul si se spumeaza totul foarte bine.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele si se lasa la fiert pana se ingroasa putin.

Asamblare:

Pe o tava se pune prima foaie de cacao, se unge in strat generos cu gem de caise, se pune jumatate din crema de unt, se pune deasupra pandispanul, se unge cu crema de unt ramasa si deasupra se pune foaia numarul 2 unsa cu gem (partea unsa cu gem se pune in jos ). Deasupra se toarna glazura de cacao. Prajitura se lasa peste noapte, iar a doua zi se taie in dreptunghiuri.

Pofta buna!

Reclame

3 responses to “Prajitura cu foi si gem de caise

  1. Ce bine arata! Si nu pare deloc costisitoare!

  2. Pingback: Prajituri asortate | Artă și savoare

Lasă un răspuns la simona Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s