Un tortulet facut pentru un baietel scump si cu ochi albastri, care maine implineste un anisor! La multi ani!
Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
5 linguri de zahar
un praf de sare
5 linguri de faina
2 linguri de cacao
jumatate de plic de praf de copt
2 linguri de ulei
Pentru crema:
500 ml frisca lichida
500 g branza dulce de vaci
2-3 linguri de zahar
un plic vanilie de bourbon
1 compot de visine
Pentru insiropat:
sucul de la visine
2 linguri de esenta de rom
Pentru decor:
aproximativ 1 kg de zahar pudra Margaritar
2 plicuri de foi de gelatina
miere
coloranti alimentari
amidon din porumb pentru presarat pe masa
zeama de la o lamaie
Se face un pandispan simplu. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Ouale se bat cu zaharul si apoi se adauga si uleiul. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, praful de copt si cacaua. Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalit.
Blatul se lasa la racit. De preferat se face de pe o zi pe alta si abia a doua zi se umple.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza bine. Primul blat se pune pe un platou, se pune inelul de la tort, se adauga crema din frisca batuta si branza amestecata cu zaharul si vanilia. Se presara visinele scurse bine, se mai pune putina branza si apoi se acopera cu blatul al doilea.
Se da tortul la rece pentru cateva ore. Se scoate inelul si se imbraca tortul in restul de crema de frisca cu branza. Se da iarasi la rece.
Intre timp se face pasta de zahar, se coloreaza si apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!