Tarta rustica cu rosii si dovlecei



Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
2 oua
200 g margarina
1 praf de sare
o lingurita de praf de copt

Pentru umplutura:

500 g branza dulce de vaci
sare
piper
2 oua
putina smantana
4 rosii
1 kg de dovlecei
1 ceapa

Preparare:

Se amesteca bine si rapid ingredientele pentru aluat, se framanta bine, se formeaza o bila care se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 minute.

Dovleceii se spala bine si se taie rondele. Se coc pe un gratar de bucatarie. Puteti coace si rosiile si ceapa putin pentru a se inmuia si lasa zeama.
Branza de vaci se amesteca cu sare, piper, smantana, cu 2 rosii taiate cubulete, cu ceapa si cu 3/4 din rondele de dovlecei, coapte.
O forma rotunda cu peretii detasabili se unge cu ulei si se tapeteaza cu aluat. Acesta se impunge cu furculita, pentru a iesi aerul, deasupra se pune hartie de copt si boabe de fasole. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru 10 minute.
Apoi se scoate, se indeparteaza hartia si boabele, se umple cu crema de branza, deasupra se toarna cele 2 oua batute si se aseaza rondele de rosii si dovlecei.
Se mai coace inca 25 de minute.
Lasati tarta sa se raceasca complet, caci altfel se rupe si curge cand o feliati.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s