Placinta cu spanac

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
1 cub de drojdie
200 ml lapte

2 oua
1 praf de sare
1 lingurita de zahar
2 linguri de ulei

Pentru umplutura:

1 kg de spanac proaspat
ulei
1 ceapa
2 catei de usturoi
sare
piper

Preparare:

Faina se cerne intr-un bol impreuna cu sarea. Drojdia de bere se dizolva impreuna cu zaharul in lapte caldut. Se lasa maiaua la crescut in loc caldut.
Amestecam maiaua cu faina, ouale si uleiul. Se framanta bine si se lasa la crescut 30-60 minute.
Spanacul se curata, se spala in apa rece si se taie fasii.
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga si spanacul si se lasa pana scade apa de tot. Se lasa la racit, se adauga sare si piper.
Aluatul se imparte in bucati mai multe, care se intind in fasii dreptunghiulare, se adauga spanac, se ruleaza si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu ulei, in cercuri.
Se unge placinta cu ou si se presara cu mac.
Se coace in cuptorul preincalzit pt 30-45 de minute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s