Bulgarasi din grau incoltit

Ingrediente:

300 g grau
miere
nuca

200 g stafide
cacao
nuca de cocos

Preparare:

Graul se spala bine si se pune pe o farfurie intinsa. Se niveleaza bine, se pune putina apa si se lasa la incoltit. Ii ia cam 3 zile. In acest timp, dimineata si seara grau se clateste si se schimba apa. Este gata cand incep sa-i creasca firisoare albe, care vor da inspre verde. Exista si recipiente speciale din plastic ca niste sticle in care puteti sa lasati semintele la incoltit.
Macinati graul incoltit in robotul de bucatarie sau cu masina de tocat carne. Adaugati nuca si stafidele macinate, miere dupa gust si cacao. Se amesteca toate ingredientele foarte bine, se formeaza bilute in palme si se tavalesc prin nuca de cocos. Se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

7 responses to “Bulgarasi din grau incoltit

  1. As vrea sa le incerc dar nu stiu daca o sa-mi incolteasca graul :)))
    Daca as gasi gata incoltit ar fi minunat

    • vaiii cum sa nu-ti incolteasca graul? e tare simplu, nu trebuie sa faci mai nimic si el incolteste singur; acum vara trebuie sa ai grija sa schimbi si de 3 ori pe zi apa ca se acreste

  2. Si sa il pun….la ce temperatura? In bucatarie pur si simpu? (la mine nu e asa cald. sunt cam 16 grade afara)

  3. Da, pur si simplu in bucatarie. Eu folosesc o farfurie nici plata, dar nici castron. Speli f bine graul, il alegi de toate impuritatile, il lasi in farfurie si pui putina apa proaspata. Nu trebuie sa-l acopere si nici sa musteasca, doar asa putina umezeala trebuie. Daca e cald il clatesti de 3 ori pe zi, dar in mod normal ajunge de 2 ori, dimineata si seara. Daca e cald in 3 zile e gata incoltit. Daca e mai racoare incolteste in 5 zile. Iti dai seama cand e gata pt ca se inmoaie bobul, devine asa mai ca o guma cand il mesteci si incolteste, ii iese un firicele alb verzui la capat.

  4. Dar sunt si recipiente speciale pentru a pune semintele la incoltit. Daca nu ai, iei o sticla din aia mare de 5 l de apa plata si ii gauresti capacul ca la o stropitoare. Pui graul spalat inauntru, pui capacul, intorci sticla cu capul in jos sa iasa apa si apoi rotesti sticla astfel incat boabele de grau se lipesc de margini. Sprijini sticla de ceva astfel incat sa stea inclinata si lasi graul la incoltit 🙂

  5. Fac si eu bomboane raw cu curmale, miez de nuca si migdale, cacao , o lingurita de miere si apoi le dau prin cocos
    Dar si astea cu grau trebuie sa fie delicioase!

  6. Mmm suna excelent, am zis de mai demult ca am sa fac si eu.
    Mie imi place graul incoltit, e usor dulceag. Si in acest mod amestecat cu miere, cacao etc. il poti folosi la rulade, baza ca si cum ar fi blat pentru torturi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s