Cozonac trandafir cu nuca si mere

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
1 cub de drojdie
100 g zahar
4 oua

100 ml lapte
150 g unt
1 esenta de vanilie
coaj arasa de la o lamaie
1 praf de sare

Pentru umplutura:

200 ml lapte
2 lingurite scortisoara
250 g zahar
200 g nuci macinate
2-3 mere

Pentru decor:

samburi de nuca
zahar pudra

Preparare:

Freci drojdia cu o lingurita de zahar, adaugi laptele caldut si faci o maia pe care o lasi sa creasca 15 minute.
Amesteci cu restul ingredientelor pentru aluat si framanti bine. Lasi aluatul la dospit pentru o ora, intr-un loc cald.
Pentru umplutura fierbi laptele cu zaharul, scortisoara si nuca macinata, pana se ingroasa. Dupa racire amesteci crema cu merele rase.
Se intinde aluatul in foaie, se pune crema deasupra, se ruleaza intr-un sul cu lungime de 40-50 cm. Tai 12 felii si le asezi una langa alta intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.
Asezi pe fiecare melcisor cate un sambure de nuca si mai lasi la crescut 30 de minute.
Cozonacul trandafir se coace pentru 40-50 de minute in cuptorul bine incins.
Cand se raceste, se pudreaza.


Pofta buna!

Si sub forma de cozonac:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s