Melci cu gem de macese

Ingrediente:

3/4 kg de faina alba
1 cub de drojdie
un praf de sare
1 lingura zahar

ulei
lapte
1 ou
gem de macese
scortisoara
cacao
gris

Preparare:

Pentru inceput se dizolva drojdia in lapte caldut cu zaharul. Se lasa maiaua la crescut 10 minute. Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, maiaua, ulei si lapte, dupa ochi. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut o ora.
Dupa ce trece aceasta perioada aluatul se framanta iarasi se imparte in 8-10 bucati, care se intind cu merdeneaua in forma dreptunghiulara, se pune compozitia ( ge + cacao+ scortisoara + gris amestecate bne ), se ruleaza si apoi se da forma de melc.
Melcii se pun in tava tapetata cu harte de copt, se lasa la crescut 10 minute, apoi se ung cu oul batut si se coc la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s