Gogosi

Ingrediente:

2 oua
250 ml lapte
4-5 linguri de zahar
un praf de sare

100 unt/margarina topita
1 kg faina
1 cub drojdie
esente
100 ml ulei pentru framantat
cam 1 l pentru prajit

Preparare:

Se topeste drojdia in cateva linguri de lapte cald si se adauga si un pic de faina. Se lasa 15 minute.
Se bat ouale, se amesteca cu restul laptelui, esentele, untul topit apoi incet incet se adauga faina toata, framanand.
La sfarist se framanta cu putin ulei.
Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini, dar sa nu fie nici prea tare.
Se lasa 15 minute la crescut.
Se formeaza bile, se face o gaura la mijloc cu un cutit si se prajesc.
Se pudreaza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s